VI ER STAVANGER OPEN, INNEBANDY, IDRETTSGLEDE

Fantastiske 174 lag! Oppsummering fra Stavanger Open 2018 leser du her.

Norges største innebandyturnering ble spilt 28.-29. april 2018.

Les oppsummeringen her.

174

LAG

2000

DELTAKERE

4400

PERSONER I HALLENE

35

TILREISENDE LAG

2080

ANT. TIMER DUGNAD

30

DOMMERE


1 500 000 kr

Gjennom overnattinger, reise, mat og drikke genererer turneringen ca. 1,5 millioner kroner til regionens næringsliv.


Takk til våre fantastiske sponsorer

TUSEN TAKK

Det er så mange vi vil takke for at gjennomføring og planlegging av Stavanger Open 2018. Det er mange som bidrar for dette skal bli en stor opplevelse for mange spillere og foreldre. Stavanger Open som tar store steg fra år til år og det har aldri tidligere gått så bra som i år. Det er lagt ned en stor innsats i alt fra sekretariater, dommere, planlegging og gjennomføring av rigging og rydding, samt innkjøp og organisering av kiosker. I tillegg var nettsiden stavanger-open.no ny av året og den må vi si oss stolt av. Logoen til turneringen har også fått et ansiktsløft av vår brilliante Jan-Terje Ivebakk. Våre turneringsgeneraler og deres kompanjonger har satt av mye tid på kveldene for å planlegge. Aldri tidligere har så mange møtt opp til rigging og aldri tidligere har det vært unnagjort så fort. Og så må vi rette en stor takk vaktmesteren i Stavanger Idrettshall for all hjelpen vi gikk.

Både Brodd IBK og Stavanger IBK har lagt ned en fantastisk innsats. Vi er stolte over å kunne bidra på en så flott turnering. Mens vi enda ryddet på søndagen, ble det diskutert muligheter for å arrangere NM. Etter en slik maratonhelg var gjengen fortsatt giret på å gjøre mer. Snakk om en herlig gjeng!

Jan-Terje Ivebakk (Stavanger IBK) og Inger-Helene Mæland (Brodd IBK), turneringsgeneraler

Vi må også takke alle spillere og foreldre som har bidratt. Vi hadde ikke klart oss uten alle i Brodd IBK og Stavanger IBK som har bidratt.

TAKK TIL ALLE DOMMERE

Uten dommere blir det ingen turnering. Vi er så heldige og ha mange dommere med et stort hjerte for dømming og en leder i dommerkomiteen som virkelig brenner for å få opp en stor og god dommerstand. I tillegg kan vi nevne at regionens leder i Sportslig Utvalg Agder også er leder i innebandyseksjonens dommerkomitee. Vi har altså mange som forstår og brenner for hvor viktig det er med dommere og det trengs på en turnering som dette. NBF gav oss støtte til dommersamling under Stavanger Open og vi fikk inn hele 30 dommere fra hele vår langstrakte region. Det er veldig bra at så mange bidrar etter en lang sesong. Turneringen har som må å få med over 200 lag til neste år og da er vi helt avhengig av at våre dommere nok en gang stiller opp - og da med enda flere dommer enn i 2018.

Dommerne har virkelig stått på for å lage gode vilkår for alle lag på årets store innebandyfest. Tusen takk for fantastisk innsats.

Kjell Hølland

I tillegg til selve dømmingen på turneringen, ble det gjennomført en rekke veiledninger, dommersamling og arrangert middag. Håper alle dommerne koste seg - det har dere virkelig fortjent!

TAKK TIL VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE

Vi er så takknemmelige for alle våre samarbeidspartnere som har bidratt på Stavanger Open 2018. Flere og flere bidrar på turneringen og bruker sine kontaktnettverk til å skaffe samarbeidspartnere til turneringen. Vi synes turneringen er en god plass og vise igjen for våre samarbeidspartnere. Turneringen er kompakt og svært mange er innom hallene og eksponeringen fra reklame er god. I tillegg dirigerer vi mye trafikk til turneringens nettside, der våre samarbeidspartnere viser godt igjen og blir vist i alle nyhetssaker som legges ut.

Aldri før har vi fått knyttet til oss så mange samarbeidspartnere. Vi håper vi kan ta enda et nytt steg neste år. Støtten vi har fått er helt avgjørende for at alt har gått så bra.

Tom Eiane

Våre samarbeidspartnere her bidratt med økonomisk støtte, transport, samt varer, kokeplater og kjøleskap til kiosk. Tusen takk for hjelpen!

I og med at Stavanger Open eies av Sørvest Bandyregion, vil alle bidra vise igjen på stavanger-open.no, men i tillegg vil det også vise igjen på Sørvest Bandyregion sin side på bandyforbundet.no. Dermed får våre samarbeidspartnere "2 for 1", noe vi mener er en god deal og som vi håper de er fornøyd med.
Ta en titt på våre samarbeidspartnere på stavanger-open.no.
Disse ligger også ut på Sørvest Bandyregion sin side på bandyforbundet.no.

SUPER-INNEBANDY

Super-Innebandy kampene ble spilt på søndagen, men nytt av året var at Stavanger Open åpnet med Supercamp lørdagen i Vikinghallen. Supercamp er en liten treningssamling på tvers av klubbene for å dele erfaringer og kompetanse i tillegg til å få nye venner.

For en fantastisk supercamp og hvilken herlig kveld med middag og underholdning. For ikke å snakke om selve turneringen på søndagen. Rett og slett en perfekt ramme for Super-lagene.

Ann Katrin Eriksson, Norges Bandyforbund

I år var det rekord deltakelse med hele 8 superlag, der både Karmøy IBK og Gjelleråsen IL (Oslo) kom tilreisende. Håndballaget til Hinna stilte med to lag på turneringen, og for dem var det en kjekk opplevelse å bli med på både camp og turnering. En annen nykommer var Stavanger Innebandyklubb som akkurat klarte å stille lag med sin nyetablerte gjeng. Og sist med ikke minst Kampen IBK som klarte å stille med to lag. En stor takk til instruktører, trener, leder, foreldre og spillere som var med å bidro til at hele opplegget rundt Super-campen og turneringen ble så vellykket. Vi må også trekke frem Clarion Energy som gjorde en utmerket jobb med tilrettelegging for middag og underholdning på lørdagskvelden, samt Bandet ”The Hagen Family” som falt i svært god smak blande de deltakende. Vi håper å se alle igjen i 2019.

EL-INNEBANDY

Klassen for EL-Innebandy fikk vi besøk fra Oslo og Bergen. Tross noen utfordringer for Bærums Verk med tog, som ikke har plass til så mange rullestoler, kom alle seg frem for å være med på Stavanger Open. På årets turnering deltok det tre el-innebandylag. Bærums Verk, Sola og Fjell-Kameratene fra Bergen. Utrolig artig å se hvor høyt nivå det har blitt på el-innebandylagene, og da imponerte spesielt laget fra Bærums Verk med høy presisjon og samhandling i spillet sitt. En stor takk til Jim Nymoen (Bærums Verk) og Arild Sem (Sola IBK) for dømming og tilrettelegging under turneringen.

Jeg tror mange ble fasinert over hvor hvor fartsfylt og spennende det er med el-innebandy. Det er tydelig at lagene bare blir bedre og bedre. Imponerende ballkontroll og pasningsspill. Håper dette har vekket interessen hos flere til å se på el-innebandy NM på Randaberg 17.-18.august under NM-veka. NM-veka som blir sendt på NRK er en fin arena for idretter som ikke er så synlig i media til å få TV tid.

Andreas Hagen, Sørvest Bandyregion

Turnernigskomiteen håper enda flere el-innebandylag ønsker å ta turen til Stavanger Open i 2019.

MINIRUNDE

Minirunden ble spilt søndag og det var stappfull hall hele dagen. Det deltok hele 83 lag fordelt på 25 microlag, 36 minilag, 17 lillelag og 3 jentelag fra 3.-7.klasse. Blant minirundelagene var det en hel del ishockeylag som stilte. Det er tydelig at det er stor overføringsverdi fra ishockey til innebandy. Det skal være enkelt å stille med lag på minirunder, og det er bare kjekt hvis andre idretter ønsker å bli med. Litt spesielt var det da det plutselig dukket opp en løve på indre bane. Heldigvis var løven av den tamme sorten som ble tatt godt imot av barn og voksne.

Lagene på minirundene er innebandyens fremtid. Veksten i minirundene gjenspeiles i større og større grad i seriespillet. Det er svært gledelig og se så mange lag på minirunden. Innebandy er allerede landets 3. største idrett og med vårt stadige påfyll fra de store minirundekullene, så vi kan bare si vi gleder oss til årene som kommer.

Jørn Hansen, Utviklingskonsulent

Neste år bikker vi 100 lag under minirunden i Stavanger Open!

GUTTER 12

I gutter 12 var det flere som spilte på stor bane for første gang. Og fra hockeylagene mange som spilte innebandykamp for første gang, uten at det var mulig å spore. Her deltok det 12 lag og blant dem var det 4 tilreisende lag. Kolnes IL, Karmøy IBK, Søreide IL og Vålerenga IF. Artig at det også er et økende antall aldersbestemte lag som legger sesongavslutningen til Stavanger Open.

Vi hadde det supert, og planlegger allerede tur til Stavanger Open neste år med to andre lag. Alt fra turnering, reise og overnatting på Lassa skole var perfekt.

Jim Roger Johnsen, trenerassistent Vålerenga IF G11

Vi gleder oss allerede til neste år. Utrolig kjekt å se så mange første generasjons innebandyspillere som nå har unger i denne klassen.

JENTER 13-19

I klassen Jenter 13-19 år var vi vitne til noen uhyre spennende kamper. Hommersåk tok seg til finalen med mål mot Søreide rett før slutt. I finalen ledet Hommersåk, men slapp inn rett før slutt. Finalen ble avgjort på straffeslag. To gode lag var i finalen. 3 av 6 lag i jenteklassen var tilreisende. Selv om noen resultater løp i vei var det stort sett jevne og gode kamper. Kjekt og se at det er en økende interesse på jentesiden i både Haugalandet og Bergen for innebandy.

Jentene imponerer stort. Å se hvordan de fighter til siste sekund viser sterk lagånd.

Jostein Herredsvela

Vi håper jenteklassen fortsetter den gode veksten. Kanskje vi neste år også får lag fra Kristiansand, der det er satt i gang et prosjekt på jentesatsing.

GUTTER 14

Fra Oslo tok Gjelleråsen turen og de viste seg å være svært gode. Dette 14 årslaget holdt så bra nivå at de ville gjort det veldig bra i 16 årsklassen. Gjelleråsenspillerne har allerede svært gode basisferdigheter og vi kan se de har begynt å sette et grunnspill. I finalen fikk Hommersåk unngjelde med 10-0 i sekken. Klassen for Gutter 14 hadde med lag fra Oslo, Bergen og Karmøy.

Gjelleråsen var i en egen klasse. Veldig kjekt og inspirerende og se et så bra lag og se hva vi må strekke oss mot.

Tom Gjertsen, Stavanger IBK

Neste år håper vi turneringen sprer seg slik at Gutter 14 får enda flere lag og fra enda flere plasser i landet.

GUTTER 16

G16 klassen, som mønstret syv lag, var mye jevnere enn G14. Ingen kamper endte tosifret. I år hadde vi tilreisende lag fra Bergen og Karmøy. I finalen var det tigrene fra Sandnes IBK som for andre år på rad tok med seg en pokal hjem, riktignok i g14 klassen under under fjorårets Stavanger Open.

Dette var alt for spennende. Det er vel ikke godt for hjertet? For en innsats av lagene og dette må jo ha vært kjekt å se for alle i hallen.

Trener Sandnes

Finalen i Gutter 16 ble det en spennende fight mellom regionens beste hockeylag og innebandylag. Vi vet at ishockeylagene trener godt og er veldig gode i innebandy, så det var helt åpent i denne klassen. Sandnes IBK vant finalen 3-0 over Bendybenders, som guttene fra Stavanger ishockey valgte å kalle seg.

VENNELIGA HERRER

Venneliga er alltid populært og her møtes vennegjenger til kamp på liten bane, akkurat slik som mange trener i gymsaler rundt om i hele Norge. Det er faktisk rundt 200 000 som spiller i gymsaler ukentlig i Norge og dette er langt flere enn de som driver organisert gjennom Norges Bandyforbund. Vi ser at topplagene i venneligaen holder veldig bra nivå. Mulig vi må dele opp denne klassen i to for å få med nybegynnerne?

Dette var kjekt. Ekstra moro at vi fikk med hockeylegenden Tore Vikingstad sammen med sin sønn på laget vårt.

Kjetil Pettersen, U11 Oldboys

Jeg meldte på laget vårt så tidlig at jeg hadde helt glemt at jeg hadde meldt det på. Men etterhvert burde jeg vel kanskje meldt på to lag? Neste sesong bør det monteres ribbevegger rundt hele banen bare for å lure med litt flere gymsalgjenger.

Kjetil Skiftun, U11 Oldboys

Det ble mange tette og fine oppgjør. ”De Ustabile” viste seg å være ganske stabile og ga vinnerlaget ”U11 Oldboys” knallhard kamp i semien. I finalen fikk U11 oldboys kampen inn i sitt spor, og slo det sterke mannsskapet til SpVgg Greuther Fürth med 7-3. ”Nederlaget B” viste seg også å være et svært godt venneligalag. Tror ikke det er mange som kan sette det laget på plass i egen gymsal. Harestad bygg er blitt gjenganger og biter som regel godt i fra seg.

VENNELIGA DAMER

Det ble flere tett oppgjør i Venneligaen for damer. Helt til topps gikk jentene til Hommersåk. Men det var flere gode damelag som med litt marginer kunne nådd helt til topps. Kolnes damene har flere sesonger vist at de er svært giftig og kunne fort gått av med seieren mot Hommersåk i semien.

Neste år vinne med heile driden!

Mastra IL

I finalen ble det nok en jevn batalje, da var det Sola som måtte gi tapt med 3-2. Ellers må vi trekke fram Kampen Royals damer med hjemmelagde drakter som stilte eget skolelag med bare ansatte!! Det er berre lekkert. Mastra og Lura viste også at de kan spille jevnt med de beste, noe som lover bra for venneligaen som starter igjen til høsten.

SENIOR DAMER

Damer senior hadde lag fra Nittedal, Bergen, Stavanger, Sandnes og Lye. Det er utrolig kjekt at så mange har lyst til å reise til Stavanger på innebandyturnering. Djerv har vunnet dameklassen tre år på rad, mens Lye og Stavanger har vært de tøffeste utfordrerne. Denne sesongen ble ikke pokalen med til Bergen, men den havnet etter en jevn finale mellom Stavanger og Lye på Lyefjell. 2-1 vant Lye over Stavanger.

En herlig måte å feire 30 årsdag med gull i Stavanger Open!

Cecilia Lundin, Lye-spiller og innebandyprinsesse

Vi tipper Djerv slår hardt tilbake neste år. De fikk noe forfall til turneringen og det er nok en revansjesugen gjeng som kommer tilbake neste år.

SENIOR HERRER

Herreklassen bestod av lag med fra Bergen, Kristiansand og Oslo, i tillegg til lokale lag. Turneringen sprer seg sakte men sikkert utover landet og vi håper selvsagt at vi kan nå enda flere deler av landet neste år. I Stavanger Open møtes lag fra forskjellige nivåer og for å gjevne ut forskjellen noe, tildeles det 3 straffer pr nivåforskjell. Dette gir turneringen litt ekstra krydder og mange spillere og målvakter gleder seg til nettopp dette. Det er blitt en tradisjon av Fjellkameraterne, Djerv og Vågsbygd tar turen til Stavanger, men i år fikk vi også besøk av Asker med en gammel kjenning fra Sola (Christoffer Vadla) på laget. Utrolig kjekt dere tok turen.

Jag gillar denne turnerinen hur mycket som helst. Nu kjör vi!

Pelle

Sandnes har vunnet turneringen de siste årene og måtte innfinne seg med å være favoritt også i år. Klubben fikk også i år et par prøvespillere fra Sverige over og får de napp på disse er dette spennende forsterkninger til kommende sesong. Både Sandnes og Stavanger vant samtlige kamper i gruppespillet, mens siste pulje ble det svært gjevnt mellom Asker, Brodd og Djerv. Djerv pleier å være sterke i Stavanger Open og gikk til topps i puljen. Semifinalene ble spilt mellom Stavanger og Djerv (2-1) og Sandnes og Brodd (4-2). Det merkes at Sandnes har et bedre treningsgrunnlag enn de andre lagene og Stavanger hadde ikke helt kreftene til å gi Sandnes en kamp helt inn. Sandnes kunne dermed nok en gang løfte pokalen etter å vunnet finalen 4-1.

TAKK TIL NBF

Vi ønsker å rette en stor takk til Norges Bandyforbund for hjelpen vi får. Vi er så heldige å fått støtte til dommersamling under turneringen, noe som er til stor hjelp i en landstrakt region. Så setter vi stor pris på at selveste presidenten i Norges Bandyforbund, Erik Hansen, tar turen til Stavanger for å overvære turneringen. I tillegg overvar Monica Bakke fra IFF (Internasjonale Innebandyforbundet) turneringen. Vi blir utrolig stolte av at arbeidet som gjøres med turneringen legges merke til nasjonalt og internasjonalt. Vi må også selvsagt rekke en stor takk til Ann Katrin Eriksson for all hjelp og støtte til Supercampen som ble gjennomført på lørdagen. Dette var stas for deltakerne.

Til kommende sesong går hele landet over på felles nettsider. Vi vil selvsagt fortsatt bruke stavanger-open.no til turneringen, men for å se hva som ellers rører seg av innebandy, bandy og landhockey er det verdt å ta en titt på bandyforbundet.no

Arrangementet er velorganisert, det er det ikke mange arrangementer som klarer på denne størrelsen. Jeg vil tro at flere vil ønske å reise hit i fremtiden, for den holder et så godt nivå, av alt fra utøvere til organisering. Dette er en turnering med stor T.

Erik Hansen, President Norges Bandyforbund

Sørvest Bandyregion er en del av Norges Bandyforbund som driver idrettene innebandy, bandy og landhockey. Den største av idrettene er innebandy og er også den som har klart størst aktivitet på Sørvestlandet. Innebandy blir av mange regnet som en av "småidrettene", men dette stemmer heldigvis ikke lenger. Bandyforbundet har nå faktisk flere aktivte utøvere enn f.eks. skiforbundet og innebandy har flere aktive utøvere enn f.eks. langrenn. En annen sammenligning er at området Sørvest Bandyregion administrerer har ca 6 ganger flere lisenser enn hopp og kombinert har tilsammen i hele Norge. Innebandy er altså ikke lenger en liten idrett, men faktisk Norges 3. største idrett. Dette skal vi være stolte av. Fortsetter vi å gjøre en like god jobb på klubbnivå, regionsnivå og forbundsnivå, så vil forhåpentligvis media også få opp øynene og innse at idretten har forandret seg litt siden 1950.

VIL DU BEGYNNE MED INNEBANDY

Vil du begynne med innebandy. Vi står klare til å hjelpe deg om du vil vi skal hjelpe deg å finne et lag eller kanskje du har ambisjoner om å starte en egen klubb. Sørvest Bandyregion har ansatte som jobber med rekruttering både i Stavanger og i Kristiansand. Se kontaktinfo til Utviklingsavdelingen på denne linken.

Vi hjelper de som ønsker å starte med innebandy. Ikke vær redd for å ta kontakt.

Jørn Hansen, Utviklingskonsulent Sørvest Bandyregion

Innebandy er en idrett som egner som for svært mange. Det gjennspeiler også denne turneringen. Her er det klasser med elitelag, breddelag, vennelag, superlag og el-innebandylag, samt barnelag. Idretten passer garantert deg også. Ønsker du å begynne med innebandy hjelper vi deg med å finne en klubb nær deg.
Stavanger IBK har også landhockeylag som trener på den Internasjonale skole, samt bandylag som trener i Sørmarka Arena.

STAVANGER OPEN 2019

Dato for Stavanger Open 2019 er allerede satt og planleggingen er i gang. Sett gjerne av datoen allerede. Lørdag og søndag 27.-28. april 2019 braker det løs igjen! Vi booker flere haller og utvider med plass til enda flere lag og setter oss som mål og nå over 200 lag til neste Stavanger Open 2019. Turneringen vil som vanlig spilles i Stavanger Idrettshall, Vikinghallen og Forum Expo. I tillegg holder vi av noen ekstra haller for å sikre at alle lag som vil være med om påmeldingene skulle tatt helt av.

Husk vi ønsker å utvikle turneringen. Var det noe dere savnet under årets turnering eller noe dere ønsket skulle bli bedre? Da er det fint om dere gir oss en tilbakemelding.

Mari M. Joakimsen, Administrasjonskonsulent Sørvest Bandyregion

Neste år åpner vi for påmeldinger enda tidligere. Meld gjerne på lag tidlig, da dette gjør planlegging litt lettere. Husk også og book overnatting tidlig, for å sikre beste mulig pris og sikre plass. Vi er utrolig takknemmelige for at alle som blir med på turneringen. Det er dere lag som gjør at dette blir en gigantisk innebandyfest.