VI ER STAVANGER OPEN, INNEBANDY, IDRETTSGLEDE

Fantastiske 186 lag! Oppsummering fra Stavanger Open 2019 leser du her.

Norges største innebandyturnering ble spilt 27.-28. april 2019.

Les oppsummeringen her.

186

LAG

2100

DELTAKERE

4600

PERSONER I HALLENE

24

TILREISENDE LAGTakk til våre fantastiske sponsorer


1 500 000 kroner

Gjennom overnattinger, reise, mat og drikke genererer turneringen ca. 1,5 millioner kroner til regionens næringsliv.

2200

DUGNADSTIMER

35

DOMMERE

TUSEN TAKK

Vi er svært stolte over hvordan Stavanger Open 2019 ble gjennomført. Det er mange bidragsytere som har gjort det mulig å skape en stor opplevelse for spillere, lagledere og foreldre. Stavanger Open vokser hvert år og hele 186 lag ble med på Norges største innebandyfest denne gangen. En turnering i denne skalaen krever masse forarbeid. Utallige timer er lagt ned i planlegging av kiosk, rigging og rydding, dommeroppsett og dommersamling, samt organisering av oppsett og resultater. Vi er heldige at så mange bidrar for det krever mye å rigge og rydde til turnering i to store haller. Arrangørklubbene Brodd IBK og Stavanger IBK legger virkelig sjelen i turneringen for å skape en god idrettsopplevelse for så mange som mulig. Foruten å arrangere Norges største innebandyturnering, ble det i tillegg arrangert treningscamp for Super-Innebandy og EL-Innebandy, som ble avsluttet med middag og fest for 130 personer. Dette ble gjort med god hjelp fra Ann Katrin Eriksson fra Norges Bandyforbund.

Vi må også rette en stor takk til hallbetjeningen i Stavanger Idrettshall og Forum Expo. Dere er utrolig proffe og en glede og samarbeide med.

Håper utvalg og kvaliteten i kioskene svarte til forventningene. Vi gikk for ett bredt utvalg, herav sunne alternativer etter NIFs anbefalinger. Vi retter en stor takk til hovedleverandøren Storcash som gjør jobben lettere for oss.

Tom Eiane, kioskgeneral

TAKK TIL ALLE DOMMERE

Uten dommere blir det ingen turnering. Så enkelt er det. Vår egen dommersjef Kjell Hølland har lagt ned et stort stykke arbeid for at vi skal ha dommere til alle kamper. Hans engasjement er langt over det vi kan forvente. I tillegg har vi mange flinke lokale dommere som brenner for dømming og som alltid stiller opp når det trengs. Det er stas at det hvert år er dommere som setter av tid og tar turen fra Agder-område og Hordaland. I tillegg har vi vært så heldige at det kom dommere helt fra Sveiva, Østensjø/Dverg og Bygdø Monolitten, alle klubber i Oslo-regionen.

Tusen takk til alle dommere for innsatsen dere la ned under Stavanger Open. Vi vet at det kjennes i beina etter lange dager med dømming, men dere skal vite at jobben dere legger ned er stort verdsatt av spillere, klubber og regionen.

Kjell Hølland, Leder Dommerkomiteen Sørvest Bandyregion

TAKK TIL VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE

Først av alt må vi rette en stor takk til våre to hovedsponsorer TMG Invest AS og Dafa Invest AS. Deres bidrag har uten tvil løftet kvaliteten på turneringen til nye høyder. Ellers er det stas at Salming nok en gang kommer over og stiller med salgsstand med verdens beste innebandyutstyr. Vi må også nevne Malerbua Utleie som stiller med store mengder utstyr. Deres hjelp er av betydelig verdi. Vi har også fått med Allservice på laget og vår Super-klasse treffer midt i blinken med tanke på deres målgruppe. Storcash har også vært til uvurderlig hjelp da innkjøp til kiosk ble gjort. Det er utrolig praktisk for dugnadsgrupppen og kunne handle alt på en plass hos en så proff leverandør.

Våre samarbeidspartnere har bidratt med økonomisk støtte, transport, stoler og bord, kokeplater, kjøleskap m.m. Tusen takk for hjelpen!

Sørvest Bandyregion er en av aktørene i Stavanger Open. Derfor vil alle samarbeidspartnere vise igjen på stavanger-open.no, men i tillegg vil det også vise igjen på Sørvest Bandyregion sin side på bandyforbundet.no/svbr. Dermed får våre samarbeidspartnere "2 for 1", noe vi mener er en god deal og som vi håper de er fornøyd med.
Ta en titt på våre samarbeidspartnere på stavanger-open.no.
Disse ligger også ut på Sørvest Bandyregion sin side på bandyforbundet.no.

SUPER-INNEBANDY

Nok en gang ble Super-Innebandyen satt i gang med en supercamp på lørdagen. En slik treningssamling er til inspirasjon for deltakerne, men også for instruktører. Idrettsgleden som vises her er helt enestående. Lørdagen ble avsluttet med middag og fest for 130 personer. Andreas og Marius Hagen stod for underholdningen, men fikk god hjelp av deltakerne. Mikrofonen gikk på rundgang og stemning stod i taket, da alle som ville fikk synge sammen med våre festarrangører. Hele 10 superlag deltok på Stavanger Open. Foruten lokale lag er det utrolig kjekt at Gjelleråsen tok turen helt fra Oslo, og at Karmøy tok turen over fjorden. Petter Lindby fra Stavanger IBK har lagt ned mange timer med helt nytt superlag som trener på Forus Sportssenter. Utorlig kjekt at dette nye miljøet stiller med 2 lag i turneringen.
Vi må også rette en stor takk til Ann Katrin Eriksson fra Norges Bandyforbund for arbeidet hun har lagt ned rundt Super-klassen og forberedelser til supercampen.

Dette er vår første turnering. Både treningssamlingen på lørdagen og turneringen på søndagen gav mersmak og stor inspirasjon til både trenere og spillere. Vi gleder oss til forsettelsen!

Petter Lindby, trener superlag i Stavanger IBK

EL-INNEBANDY

I klassen for EL-Innebandyen deltok det 2 lag fra Bergen og 1 lag fra Sola. Alvidra, Fjell-Kam og Sola deltok i kamper med høyt tempo og stor presisjon. Kampene gikk som vanlig på lørdagen og engasjementet var stort. Etter tilbakemeldinger fra forrige år, fikk vi laget plass til litt større bane og bedre plass rundt banen. En stor takk til Arild Sem fra Sola IBK, som foruten å være trener, stiller opp som dommer i alle kampene! EL-Innebandyklassen hadde ikke vært det samme uten deg.


EL-Innebandy er fartsfylt og spennende. Alle som prøver EL-Innebandy for første gang synes det er utrolig morsomt, men merker også at det de aktive spillerne gjør ute på banen er av høy kvalitet. Det er en svært teknisk sport og etter å ha prøvd selv forstår du at det er svært dyktige idrettsutøvere i EL-Innebandy.

Andreas Hagen, Sørvest Bandyregion

Vi minner også om at Sørvest Bandyregion arrangerer Norgesmesterskap i EL-Innebandy 27.-28. juni i Forum Expo og Stavanger Idrettshall. I den forbindelse arrangeres det også camp for nybegynnere og erfarne spillere. Campen går fra 27.-29. juni 2019 i Stavanger Idrettshall.

MINIRUNDE

Minirunden ble også dette året spilt søndag, og det var god trøkk hele dagen fra kl. 9 og frem til kl. 18. Det deltok lag fordelt på 25 microlag, 25 minilag, 27 lillelag og 7 jentelag. Det deltok også i år en del ishockeylag på Minirunden. Kjekt at tilreisende lag fra Just IL i Kristiansand deltok her med 2 Minilag og 1 Lillelag.

Minirunden er et fantastisk konsept, dette er fremtiden for innebandyen, og det er så gledelig å se så mye idrettsglede og mange lag i aksjon. Ekstra kjekt å se at vi vokser på jentesiden også i Minirunden, og at flere klubber satser på egne jentelag fra 1. klasse og oppover.

Jørn Hansen, Utviklingskonsulent

Neste år håper vi å bli over 100 lag på minirunden i Stavanger Open!

GUTTER 12

Denne klassen hadde størst vekst fra forrige år, og flere lag spilte sine første kamper på stor bane. Det var hele 19 g12-lag i aksjon, og blant dem 6 hockeylag og 1 tilreisende lag fra Karmøy IBK. Det er svært tydelig at etterveksten fra minirundene fyller på i g12-klassen.

Vi gleder oss allerede til neste år. Utrolig kjekt å se så mange første generasjons innebandyspillere som nå har unger i denne klassen.

Utrolig positivt å se at lag tok utfordringen med noen ekstra kamper, da ett lag dessverre måtte melde forfall.

Jan-Terje Ivebakk, turneringsgeneral

JENTER 13-19

Også dette året ble det noen utrolig spennende kamper i J13-19 klassen. Hommersåk IBK tok seg også i år til finalen, denne gangen mot Sunde IBK. Finalen ble også i år avgjort på straffeslag etter en jevn finalekamp, og det var Hommersåk som til slutt vant finalen. Søreide og Kolnes deltok også i år som tilreisende lag, og positivt og gøy å se at Krokhøl for første gang stilte med jentelag i denne aldersgruppen.

Jentene hadde det så kjekt på turnering. Turneringen var bra både sportslig og sosialt. Nå er jentene så giret at de også vil reise på andre turneringer.

Klara, trener Krokhøl IBK

Vi håper jenteklassen fortsetter den gode veksten. Kanskje vi neste år også får lag fra Kristiansand, der det er satt i gang et prosjekt på jentesatsing.

GUTTER 14

I 14-årsklassen var det en god økning i antall lag fra forrige sesong, og det tyder på at det fylles bra på med spillere fra både g12 og Minirunde. 17 lag deltok i denne klassen noe som er rekord, og det ble til slutt Oilers 2 som møtte Sandnes IBK, og her var det Sandnes som vant. Torvastad, Kolnes og Søreide deltok som tilreisende lag.

Utrolig kjekt at så mange tilreisende lag tar turen i denne klassen.

Mari M. Joakimsen, Sørvest Bandyregion

Neste år håper vi turneringen sprer seg, slik at vi får med enda flere lag og fra enda flere plasser i landet. Grunnet endringer i aldersinndelinger vil det ikke bli G14-klasse neste år, men både G13 og G15 osv. For mer info, se klasseinndeling.

GUTTER 16

G16 klassen hadde i år 8 lag med, og flere foreldre satt med hjerte i halsen, for her var det spennende. I år som i fjor møttes Sandnes Tigers og Bandybenders som er et hockeylag i finalen. Også dette året var det tigrene fra Sandnes som vant finalen, og kunne for tredje år på rad heve pokalen.

Gutta hadde det gøy! En kjekk happening, og ”noe annet” for gutta som til daglig ”bor” i en ishall under strengt trenings-regime. Neste år går vi for gull!

Pål, lagleder Bandybenders

GUTTER 20

For første gang var det spill i G20-klassen, og vi kan absolutt si oss fornøyd med at det deltok 5 lag med i denne klassen. I denne klassen deltok Søreide fra Bergen og Kolnes fra Karmøy som tilreisende lag. Flere av spillerne deltok også i G16 klassen lørdagen, men ingen kunne se det på den imponerende innsatsen som ble lagt ned begge dager. I finalen var det Ålgård og Sunde som spilte, og det var Ålgård som kom seirende ut av finalen.

I Ålgård skal vi kjempe hardest og springe mest. Det lønte seg i finalen. Vi gikk Ål-in!

Sjur Førli, trener Ålgård IBK

VENNELIGA HERRER

Dette var klassen med mange intensive, jevne korte kamper. Lagene består av spillere som ikke spiller i ordinært seriespill; mosjonister, foreldrelag, eldre lag, nye spillere, tidligere spillere, gymsalgjenger og vennegjenger. Her møtes alle lagene med en fantastisk innsats på små baner og små mål uten målvakt. Flere av disse lagene deltok også på Ribbecup som blir arrangert hvert år i romjulen i Stavanger Idrettshall. Vi ser at Stavanger Open betyr mye for flere lag, de ønsker å hevde seg i toppen og det ble mange spennende kamper som kunne gått begge veier. I finalen møttes ”Kølleklubben” og ”Hundvåg herrene”. Hundvåg herrene, som på kort varsel stilte opp i turneringen da et lag måtte trekke seg, vant finalen 2-1.

Herlig! Dette var gøy. Vi klarte å blingse på påmeldingsfristen, og var derfor i utgangspunktet ikke påmeldt til turnering – men vi var superklar da et lag trakk seg, selv med kun 3 spillere på laget. Og at vi vant var bare en kjempe stor bonus. Vi er klar for ny turnering i 2020!

Øyvind Vassøy, Hundvåg herrene

VENNELIGA DAMER

Det var god deltakelse av lag også i kvinneklassen i Venneliga. Kolnes-damene har fått en fin tradisjon med å delta i Venneliga på Stavanger Open. Også her var det en god miks av venninnegjenger, kollegaer, lag i klubber som ikke har damelag i seriespill og mange flere som deltok. Det var topp stemning hele turneringen – og i semifinalene møttes lag fra Partybandy, Stavanger kommune, Grannes og Kolnes. Partybandy, som består av flere tidligere damespillere fra Sola IBK, vant 4-2 over Stavanger kommune i en jevn og kjekk finale.

Stavanger Open er årets høydepunkt. Da samles venninnegjengen fra Sola IBK sitt damelag på 2000-tallet til turnering. Vi får også alltid med oss noen nye venninner som prøver innebandy for første gang – og de elsker det. Vi gleder oss til neste år!

Trine H. Andreassen, Partybandy

SENIOR DAMER

Lye stilte ett sterkt lag på årets turnering. De forsterket laget med tidligere Lye-spiller og nylige Norgesmester fra Tunet, Ina N. Wiik. Utrolig kjekt at både Nittedal og Søreide nok en gang tok turen til Stavanger. Både Lye og Stavanger gikk ubeseiret gjennom gruppespillet. I semifinalen viste Brodd muskler og slo Stavanger, mens Lye slo Sandnes. I finalen var det lite å gjøre med Lye. Laget imponerte med høyt balltempo og vant finalen 4-1.

Endelig nådde vi finalen. Neste år går vi for gull!

Inger-Helene, Brodd IBK

Det blir spennende å se om noen klarer å utfordre Lye under Stavanger Open 2020. I år var de rett og slett noen hakk bedre enn de andre.

SENIOR HERRER

Herreklassen er det knyttet mye prestisje til. Foruten de beste lagene fra lokal serie, kom Djerv fra Bergen, samt et lag bestående av spillere fra Ny-Krohnborg, Nordåsgrenda og Søreide, alle fra Bergen. Det var svært jevnt i toppen og flere lag var svært nær å nå semifinalene.

Utrolig godt å krone sesongen med turneringsseier.

Tomas, Stavanger IBK

I semifinalen mellom Stavanger IBK og Brodd IBK gikk kampen til straffeslag. Etter noen nervepirrende minutter var det til slutt Stavanger som ble finaleklar. Djerv møtte Ny-Krohnborg i semifinalen etter og vant 1-0. Finalen startet jevnt, men utover i kampen klarte Stavanger å koble grepet og vant 4-1. Dermed er Stavanger IBK vinner av Stavanger Open for andre gang på turneringens 9 år lange historie.

VIL DU BEGYNNE MED INNEBANDY

Vil du begynne med innebandy? Vi står klare til å hjelpe om du vil finne et lag eller kanskje du har ambisjoner om å starte en egen klubb. Sørvest Bandyregion har ansatte som jobber med rekruttering både i Stavanger og i Kristiansand. Se kontaktinfo til Utviklingsavdelingen på denne linken.

Vi hjelper de som ønsker å starte med innebandy. Ikke vær redd for å ta kontakt.

Jørn Hansen, Utviklingskonsulent Sørvest Bandyregion

Innebandy er en idrett som egner som for svært mange. Det gjenspeiler også denne turneringen. Her er det klasser med elitelag, breddelag, vennelag, superlag og el-innebandylag, samt barnelag. Idretten passer garantert deg også. Ønsker du å begynne med innebandy hjelper vi deg med å finne en klubb nær deg.
Stavanger IBK har også landhockeylag som trener på den Internasjonale skole, samt bandylag som trener i Sørmarka Arena.

Sørvest Bandyregion er en del av Norges Bandyforbund som driver idrettene innebandy, bandy og landhockey. Den største av idrettene er innebandy og er også den som har klart størst aktivitet på Sørvestlandet. Innebandy blir av mange regnet som en av "småidrettene", men dette stemmer heldigvis ikke lenger. Innebandy har nå faktisk flere aktivte utøvere enn alle skiidrettene til sammen. En annen sammenligning er at området Sørvest Bandyregion administrerer har ca 6 ganger flere lisenser enn hopp og kombinert har til sammen i hele Norge. Innebandy er altså ikke lenger en liten idrett, men faktisk Norges 3. største idrett. Dette skal vi være stolte av. Fortsetter vi å gjøre en like god jobb på klubbnivå, regionsnivå og forbundsnivå, så vil forhåpentligvis media også få opp øynene og innse at idretten har forandret seg litt siden 1950.

STAVANGER OPEN 2020

Dato for Stavanger Open 2020 er allerede satt og planleggingen er i gang. Sett gjerne av datoen allereden nå. Lørdag og søndag 25.-26. april 2020 braker det løs igjen! Vi booker flere haller og utvider med plass til enda flere lag og setter oss som mål og nå over 200 lag til Stavanger Open 2020. Turneringen vil som vanlig spilles i Stavanger Idrettshall, Vikinghallen og Forum Expo. I tillegg holder vi av noen ekstra haller for å sikre at alle lag som vil være med om påmeldingene skulle tatt helt av.

Husk vi ønsker å utvikle turneringen. Var det noe dere savnet under årets turnering eller noe dere ønsket skulle bli bedre? Da er det fint om dere gir oss en tilbakemelding.

Mari M. Joakimsen, Administrasjonskonsulent Sørvest Bandyregion

Neste år åpner vi for påmeldinger enda tidligere. Meld gjerne på lag tidlig, da dette gjør planlegging litt lettere. Husk også og book overnatting tidlig, for å sikre beste mulig pris og sikre plass. Vi er utrolig takknemmelige for at alle som blir med på turneringen. Det er dere lag som gjør at dette blir en gigantisk innebandyfest.