Meny

Stavanger Open 2023

Les hvordan det gikk i Norges største innebandyturnering.

Les oppsummeringen

Stavanger Open 2023Norges største innebandyturnering

0

Lag totalt

0

Tilreisende lag

Vil du være en bidragsyter?

Stavanger Open arrangeres gjennom et samarbeid mellom Sørvest Bandyregion, Brodd IBK og Stavanger IBK. Norges største innebandyturnering søker alltid nye samarbeidspartnere for å utvikle turneringen enda noen hakk. Vi gleder oss til å høre fra dere.

Kontakt oss


photo of me

Stavanger Open - en festdag for alle!

Stavanger Open begynte i det små og ble i 29.-30. april 2023 avholdt for 11. gang. Stavanger Open samler hele innebandyfamilien under samme tak. Her er en unik mulighet til å se og bli sett av lag vanligvis ikke deler hall. På turneringen deltar lag i EL-Innebandy og Super-Innebandy. I tillegg er det spill på små baner for både Minirunde- og Venneliga-lag for begge kjønn. Det er også spill på ordinære store baner for Gutter 11, Gutter 13, Gutter 15, Gutter 17-19, Jenter 13-15, Kvinner senior og Menn senior. Dette er et stort høydepunkt for mange lag.
Vi elsker at lag ønsker å reise til Stavanger for å være med på turnering. Hele 44 lag tilreisende lag kom til turneringen dette året. Det er bra vi har to store hoteller rett rundt hallene, for det ble rimelig fullt på disse. Foruten alle lokale lag deltok lag fra Bergen, Kristiansand, Grimstad, Arendal, Egersund, Oslo, Bærum, Gjelleråsen, Ukraina, Sand, Karmøy, Lillestrøm, Eidsvoll, Ski og Skjold, samt et sammensatt lag fra Sverige og Oslo-regionen. Totalt sett har folk fra hele landet deltatt og medvirket til å gjøre turneringen til en suksess.

Turneringen er virkelig for alle. Alt fra de yngste på 5 år og den eldste 84 år er alle sammen inkludert i Stavanger Open.

Vi må også nevne at det ble arrangert treningscamp for super-lagene. Super-lagene og EL-Innebandylagene avsluttet med bankett i Forum Expo med karaoke, dans på diskoteket og middag. Det har blitt en tradisjon at det settes ekstra stas på våre flotte Super-spillere og EL-innebandyspillere. Vi gleder oss allerede til neste fest!

Stavanger Open 2023Fantastisk oppmøte og utrolig innsats av de frivillige

0

Deltagere

0

Personer innom hallene

0

Dommere

0

Dugnadstimer

photo of me

Sdyshor - laget fra Ukraina

Dere har helt sikkert hørt om hockeylaget fra Ukraina som var på turnering og ikke kom hjem pga krigen. Dette ble fanget opp av Tore Christiansen og Stavanger Oilers. Sammen har Stavanger Oilers og Stavanger Hockey og de omkringliggende kommunene lagt ned et fantastisk stykke arbeid for å tilby treninger, kamper, boplasser og utdanning. Vi applauderer våre gode naboer på DNB Arena.
Vi er inspirert av det gode arbeidet og Sdyshor fikk derfor gratis plass i årets turnering. Vi hadde også en innsamling av innebandykøller og sko som blir sendt til Ukraina gjennom stiftelsen KPK-Ukraina.

Innebandy styrker næringslivet

1

Idrettsturisme

Hotellkjedene har innsett at de ikke ene og alene kan basere seg på oljenæringen. Idrettsarrangementer blir en viktigere og viktigere del av hotellkjedenes virksomhet. Les om litt det regionen har å tilby på denne lenken.

2

Antall kroner

Gjennom overnattinger, reiser, mat og drikke genererer Stavanger Open 1 500 000 kr til regionens næringsliv.

3

Dugnad

Det legges ned svært mange timer med dugnad i forkant, under og etter Stavanger Open. Regnet om til antall kroner bidrar Stavanger Open med omlag 1 million kroner i frivillig arbeid. Turneringen har bevisst valgt et prisnivå som er lavt og overskuddet er begrenset. Dermed kan vi si at alle de frivillige timene som legges ned i hovedsak tilfaller næringslivet i regionen som kun sitter igjen med inntekter og ikke har utgifter. Nettopp derfor trenger vi næringslivet med på laget i form av samarbeid og økonomisk støtte.

4

Eksponering

Det er ikke mange idrettsarrangement i regionen som har like mange besøkende som Stavanger Open. Dette er en glimrende plass for å eksponere bedrifter.

photo of me

Dommere - vi digger dere

Uten dommere blir det ingen turnering. Vi er heldige som har så mange flinke og dedikterte dommere i regionen. I tillegg fikk vi i år med oss Dømmekraft i Norges Bandyforbund med Tomas Trogstad og hans team. Sammen utgjorde Dømmekraft, tilreisende og lokale dommere et meget sterkt lag som sørget for at alle kamper ble ledet på en ypperlig måte. Stavanger IBK stilte også med dommere på Minirunden. Tusen takk Aksel Hoff, Are Hovdar, August Trettenes, Bastian Johansen, Benjamin Håland Sætre, Bent Roger Boye, Bjørnar Tveit Ueland, Christer Ludvigsen, Christian André Nordstrøm, Eirik Uggedal, Bjørn Ivar Nilsen, Inge Haukom, Jim Andersen Nymoen, Martin Gøranson, Phillip Park Sem, Erik Dybdahl, Erik Karlsen, Fredrik Dybdahl, Henrik Gjerde, Ida Rajamäki, Jan-Terje Ivebakk, Johannes Bergersen, John Henrik Utsola, Jon Kåre Askeland Olsen, Kim Svensson, Lluis Aguilar, Marius Riis, Noah Knoph-Karlsen, Per Harald Bai Stabell, Pål Berg, Remi Berg, Roberto Cumare, Rune Davidsen, Storm Alexander Vatland, Thomas Fjell, Thomas Hagen Larsen, Thomas Selven, Tiril Vermund, Tomas Trogstad, Vegard Kielsen og Yme Ivebakk.
Vi håper å se dere alle sammen igjen neste år!

Visste du at?
Kim Svensson ramlet og slo skulderen ut av ledd på en av kampene han dømte. Da dro ha skulderen på plass selv og dømte videre. Vi tar av oss hatten for innsatsen!

Les hvordan det gikki alle klassene og om alle ildsjelene som gjorde turneringen mulig.Post Thumbnail
Takk til våre samarbeidspartnere

Våre samarbeidspartnere er helt nødvendige for Stavanger Open og vi setter umåtelig pris på alle som bidrar. Les mer om alle som er med å lage Stavanger Open til Norges største innebandyfest.

Post Thumbnail
Takk til alle dommere

Uten dommere blir det ikke kamper. Så enkelt er det. Les mer om våre dommerhelter her.

Post Thumbnail
Unge ledere

Vi var så heldige at vi fikk med oss Unge ledere fra Oslo/Akershus Bandyregion for å være med og følge opp Super-klassen.

Post Thumbnail
Tusen takk til alle frivillige og arrangørklubbene

Det er svært mange frivillige som bidrar under turneringen. I tillegg har vi to arrangørklubber som virkelig er blitt proffe og har stålkontroll. Les mer om disse fantastiske menneskene.

Visste du at?


Innebandy er Norges 3. største idrett målt i aktive utøvere og har faktiskt flere lisenser enn alle skiidrettene til sammen. Det er kun fotball og håndball som er større enn innebandy i Norge.

Post Thumbnail
Minirunde

Minirunden ble spilt søndag 30. april. Sammen med Super-klassen spilte de kamper på center-courten.

Post Thumbnail
Super-innebandy

Vi elsker super-innebandy. Her opplever vi ekte idrettsgleder og det er nettopp det idrett handler om.

Post Thumbnail
EL-innebandy

EL-innebandy spilles i elektriske rullestoler. Vi har så heldige å få med lag fra Arendal, Bærum, Lillestrøm, Sola, Ski, Åkra og Bergen.

Post Thumbnail
Super-camp

Nok en gang ble det arrangert trenings-camp for Super-spillere i Vikinghallen.

Post Thumbnail
Super-festen

Super-festen har også blitt en tradisjon. Dansegulvet nærmest ristet på discoen og karaokeanlegget fikk kjørt seg. Les om festen her.

Visste du at?


Verdens første innebandyklubb ble stiftet i Sverige i 1979. Innebandy i Norge har på få år vokst seg forbi alle utenom 2 idretter i Norge. Selv uten markedsføringen mange idretter får i media, har innebandy hatt en eventyrlig vekst. Vi må takke våre fantastiske klubber for alt arbeidet som gjøres.

Post Thumbnail
Gutter 11

7 lag stilte i denne klassen og her er alle vinnere.

Post Thumbnail
Gutter 13

15 lag fordelt på 3 puljer skulle kjempe om pokalen i Gutter 13.

Post Thumbnail
Gutter 15

I G15 var det totalt 11 lag som skulle kjempe om å løfte pokalen.

Visste du at?


Omlag 200 000 personer spiller innebandy ukentlig i Norge. Dette gjør innebandy til en av Norges absolutt største folkeidretter og overgår det aller meste av idretter som vises på TV-skjermer.

Post Thumbnail
Gutter 17-19

8 lag fordelt på 2 puljer kjempet om pokalen i denne klassen. Foruten lokale lag hadde vi lag med fra Arendal, Skjold, Bergen og Ukraina.

Post Thumbnail
Jenter 13-15

I Jenter 13-15 var det Søreide IL, Sola IBK, Stavanger IBK og Madla Innebandy som skulle stå mellom. Les hvordan det gikk.

Post Thumbnail
Venneliga Kvinner

9 lag fordelt på 2 puljer stod klare for kamper i Stavanger Idrettshall. Les hvordan det gikk her.

Visste du at?


VM-finalen i Praha 2018 i innebandy ble spilt foran 16 275 tilskuere. Det er flere tilskuere enn noen andre idretter trekker på innendørsidretter i hele Europa.

Post Thumbnail
Venneliga Menn

Viggo Venn elsker Venneliga. Han plukket opp noen tips og gikk litt senere seirende ut av Britan´s got talent. Kanskje burde flere her meldt seg på talentkonkurranser, for vi så absolutt flere talenter blomstre på denne scenen.

Post Thumbnail
Kvinner Senior

2 puljer med 4 lag skulle kjempe om pokalen. Hyggelig at også 3 av lagene tok turen fra Bergen. Les hvordan det gikk med kvinnene.

Post Thumbnail
Menn senior

Foruten lokale lag, deltok også Djerv og Ny-Krohnborg fra Bergen, samt Gutta fra Oslo og Sverige. Les hvordan det gikk i turneringen.

Visste du at?


Verdens hardeste innebandyskudd er målt til omlag 205 km/t. Det er 22 km/t hardere enn verdens hardeste skudd i fotball og omlag 100 km/t raskere enn det skytes i håndball.

Post Thumbnail
Vil du begynne med innebandy?

Vil du begynne med innebandy. Vi hjelper deg!

Bilder fra turneringen


Vi legger ut masse bilder fra turneringen på Sørvest Bandyregion og Stavanger Open sin Facebook-side. Ta gjerne en titt og se om du finner bilder av deg. Tag, like, del eller oppdater profilbildet om du føler for det.

Sørvest Bandyregion Stavanger Open

Post Thumbnail
Stavanger Open 2024

Datoen for Stavanger Open 2023 er allerede satt. Hold av 27.-28. april 2024.

Våre samarbeidspartnereVi setter stor pris på våre dyktige samarbeidspartnere.

Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client
Client